Schildercursus voor volwassenen

Altijd al zin gehad om te (leren) tekenen en schilderen op individueel niveau? De schildercursus vindt plaats in een kleine groep (max. 10 personen), met begeleiding afgestemd op ieders eigen tempo en creatieve ontwikkeling.

Tijdens de cursus werken we aan het verbeteren van schildertechniek en tekenvaardigheid. Aan de hand van verschillende opdrachten en oefeningen leer je over schetsproces, kleurgebruik en mengen, stileren en abstraheren, ruimtelijkheid, licht/schaduw, bewust leren kijken, compositie etc. Tijdens de cursus en elke les heb je de vrijheid om met een opdracht mee te doen als die je aanspreekt. Maar als je liever zelfstandig werkt aan je eigen project en daar feedback op wilt krijgen is dat natuurlijk ook goed. Dit maakt de cursus geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

De cursus wordt door mij, Esther Visser, gegeven in de cursusruimte van de Koppelkerk in Bredevoort. Het lesgeld kan bij aanvang van de cursus worden betaald. Er is geen restitutie mogelijk; wel kan een gemiste les in overleg worden ingehaald op een ander dagdeel (mits er plek is). De materialen kunnen tijdens de cursus worden aangeschaft of zelf worden meegebracht. Als je nog geen materialen hebt, koop dan vooraf nog niets, ik geef graag advies over geschikte materialen.

De cursus bestaat uit 10 lessen (1x per week). De najaarscursus start in oktober. Voor deze cursus kun je je nu aanmelden. De voorjaarscursus start in januari. Daarvoor kun je je in december aanmelden. Het cursusjaar wordt afgesloten met een gezamenlijke feestelijke buitenschilderdag.

Wanneer:
Maandagavond 19.30 – 22.00 uur
Looptijd 3 oktober t/m 12 december 2022

Dinsdagochtend 9.30 – 12.00 uur
Looptijd 4 oktober t/m 13 december 2022

Woensdagmiddag 13.30 – 16.00 uur
Looptijd 5 oktober t/m 14 december 2022

(voor de oplettende lezer: dit zijn 10 lessen in 11 weken vanwege de herfstvakantie)

Kosten:
€ 170,- / 10 wekelijkse lessen van 2,5 uur
Inclusief koffie/thee en wat lekkers
Exclusief materialen

Locatie:
Koppelkerk
Cursusruimte (entree via zij-ingang)
Koppelstraat 35
7126 AG Bredevoort

Neem voor vragen contact met me op.