Over Esther

Met een familie vol kunstenaars is het niet verwonderlijk dat ook ik van jongs af aan al aan het tekenen en schilderen ben. Voor mijn twaalfde verjaardag kreeg ik als cadeau een cursus schilderen bij een plaatselijke kunstenares. Dat was zo inspirerend en leerzaam dat ik de penselen daarna niet meer neer heb gelegd en besefte dat dit ook mijn toekomst zou zijn.

In 2009 studeerde ik af als kunstdocent aan de kunstacademie Minerva in Groningen met de specialisaties schilderen en fotografie. Sindsdien heb ik als fotograaf gewerkt en heb ik veel teken- en schilderles gegeven aan jongeren en volwassenen. Zowel in het voortgezet onderwijs als in zelfstandig georganiseerde workshops en cursussen. De afgelopen jaren heb ik de fotografie afgebouwd en ben ik me volledig gaan richten op het geven van mijn eigen teken- en schilderlessen in combinatie met vrij werk als kunstenaar. In mijn lessen ligt de focus op het maken van stappen in je creatieve ontwikkeling. Of je nu net begonnen bent of al jarenlang onderweg, de begeleiding is altijd op maat, afgestemd op ieders eigen tempo en wensen. Of dat nu het verbeteren van schildertechniek of tekenvaardigheid is, het ontdekken van materialen en technieken, expressie, bewust leren kijken, of het vrijer kunnen werken.

Mijn eigen werk bestaat uit tekeningen en schilderijen. Ik werk graag met kroontjespen en Oost-Indische inkt. Vaak combineer ik deze techniek met gewassen inkt (verdunde Oost-Indische inkt aangebracht met penseel). Als het weer dat toelaat, teken ik het liefst buiten op locatie. Vooral oude gebouwen en karakteristieke plekjes trekken mijn aandacht. Ik daag mezelf uit door geen foto’s en liniaal te gebruiken voor het perspectief. Het is heerlijk de hele dag op een mooie plek te zitten tekenen en praatjes te maken met passerende mensen die even kijken naar wat ik aan het tekenen ben. Voor mijn schilderijen maak ik meestal gebruik van acrylverf. Als drager gebruik ik soms doek maar het liefst houten panelen die ik onbehandeld laat zodat de houttekening nog te zien is in het schilderij.

Copyright © 2023 Esther Visser
error: