Over Esther

Al van kinds af aan ben ik aan het tekenen en schilderen. Voor mijn twaalfde verjaardag kreeg ik als cadeau een cursus schilderen bij een plaatselijke kunstenares. Daar heb ik ontzettend veel van geleerd en daar heb ik mijn eerste acrylschilderij gemaakt. Vanaf dat moment zat ik tijdens elke vakantie voor de tent te tekenen en schilderen.

In 2009 studeerde ik af aan de kunstacademie Minerva in Groningen met de specialisaties schilderen, fotografie en een 1e graads lesbevoegdheid. Sindsdien heb ik veel lesgegeven en werk ik zowel in opdracht als uit eigen initiatief aan tekeningen en schilderijen. Ik werk graag met kroontjespen en Oost-Indische inkt. Vaak combineer ik deze techniek met gewassen inkt (verdunde Oost-Indische inkt aangebracht met penseel). Als het weer dat toelaat teken ik het liefst buiten op locatie. Vooral oude gebouwen en karakteristieke plekjes trekken mijn aandacht. Het is heerlijk de hele dag op een mooie plek te zitten tekenen en praatjes te maken met passerende mensen die even kijken naar wat ik aan het tekenen ben.

Voor mijn schilderijen maak ik meestal gebruik van acrylverf. Als drager gebruik ik soms doek maar het liefst houten panelen die ik onbehandeld laat zodat de houttekening nog te zien is in het schilderij.

Copyright © 2020 Esther Visser
error: