Muurschilderingen en mozaïek

In de periode na mijn academietijd heb ik een aantal muurschilderingen mogen maken voor kinderdagverblijven, BSO’s en een basisschool. In Zeist heb ik in samenwerking met Woningstichting de Combinatie een aantal mozaïeken gerealiseerd in de openbare ruimte. Stuk voor stuk projecten waar ik vol trots en met veel plezier op terugkijk.

Basisschool Florencius, Laren

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van basisschool Florencius in Laren, heb ik de entreehal van de school voorzien van een muur- en plafondschildering. Geweldig om een schildering te mogen maken in dit prachtige monumentale gebouw in Laren.

Het onderwerp van dit project is “The sky is the limit”. In de schildering zijn allerlei talenten en ambities te zien tegen een achtergrond geïnspireerd door het schilderij “De sterrennacht” van Vincent van Gogh, die overloopt in een zicht op het heelal.

Onder het logo van de school is de uitspraak te lezen van Albert Einstein: “Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”

Kinderdagverblijf SamSam, Zeist

Een groot project dat erg leuk was om te realiseren was het opklappen van de buitenruimte van kinderdagverblijf SamSam in Zeist. Een door mij ontworpen zoekplaat met 101 Nederlandse spreekwoorden en gezegden. Behalve voor de kinderen ook leuk voor de ouders! Want vind ze maar eens allemaal… Dit schilderij heb ik rechtstreeks op de bestaande beplating van het gebouw geschilderd. Van deze zoekplaat-muurschildering verkoop ik posters die erg leuk zijn als cadeautje of op de kinderkamer. Bij een poster krijg je ook de oplossing van de zoekplaat. Bekijk hier de mogelijkheden om de poster te bestellen.

De jongste groep van het kinderdagverblijf heeft het kleine blauwe muurtje met vlinders als uitzicht. Speciaal voor hen om bij weg te dromen.

Vanuit het BSO-gedeelte heb je uitzicht op de schuur welke volledig voorzien is van nieuwe, gele trespa-platen. Ik heb de kinderen van de BSO laten tekenen wat ze wilden worden als ze later groot zijn. Die tekeningen heb ik uitvergroot en met beletteringsfolie op het trespa aangebracht. Er zijn verschillende wensen en beroepen te zien, zoals de brandweerauto van een jongetje dat brandweerman wilde worden. Maar ook een dierenwinkelverkoopster, een kunstenaar, een clown, een lieve papa, een dierenarts etc. De letters van de zin “als ik later groot ben” en “Sam Sam” heb ik door een aantal kinderen laten schrijven zodat dat ook echt in hun handschrift op de schuur staat.

Mozaïeken, Zeist

Woningbouwvereniging de Combinatie in Zeist wilde twee van hun wijken een vrolijker uitstraling geven. Dit project van een jaar omvatte ca. 90 m2 mozaïek op verschillende muren in Zeist. Voor het maken van de ontwerpen en een aantal van de mozaïeken heb ik samengewerkt met buurtbewoners en kinderen van twee basisscholen uit de wijk.

De grote mozaïek aan de kruising Meester H. Marsmanstraat – Johan de Meesterstraat heeft als thema “droomspeeltuin”. De serie mozaïeken aan de Achterheuvel heeft als thema de vier seizoenen. Als je het pad volgt loop je het hele jaar door. Dankzij de speciale vorstbestendige materialen is het eindresultaat zeer duurzaam en nu na meerdere jaren ziet het er nog als nieuw uit.

Copyright © 2023 Esther Visser
error: